Matèria, forma i espai
search
  • Matèria, forma i espai
  • Matèria, forma i espai

Matèria, forma i espai

8,50 €
Impuestos incluidos

Jaume Chornet Roig
ISBN 978-84-124954-1-6

Características técnicas:
61 páginas, color, encuadernación rústica, 15 x 21 cm
Idioma: Valenciano

Colección Arte y Reflexión

L’espai de diàleg que s’estableix entre l’art i la ciència ha estat, al llarg de la nostra història, innombrablement reformulat i teoritzat, ha marcat la mirada estètica que irromp en el quefer pràctic i posa límits a les expressions artístiques. Només cal recordar a aquells pensadors que des de l’Antiguitat van aportar coneixement en al “àmbit científic” , als anomenats filòsofs de la naturalesa que van transcendir el tradicional enfocament mitològic que havia caracteritzat la cultura grega arcaica (el pas del mite al logos). Interessats en el que actualment serien camps tan diversos com puguin ser la ciència, la tècnica, les matemàtiques o les arts, van buscar en la natura l’explicació al que ocorria al seu voltant. En MATÈRIA, FORMA I ESPAI s'aprofundeix en la naturalesa com a mitjà d'expressió artística i com els artistes han de comprendre i determinar les condicions científiques, tècniques i socials del món que els envolta i la seva possible configuració formal.

Cantidad

MATÈRIA, FORMA I ESPAI s´articula en una hipòtesi: d´una banda la persecusió del vell concepte renacentista d´unificar art i ciencia. Per l´altra, la capacitat de descontextualitzar qualsevol element objectual, amb la qualitat categòrica d´object trouvé, inspirat per la natura com el més bell i funcional de tots els objectes naturals, mitjançant el qual l´exploració creativa de la forma i de l´espai es preveu esdevinga metamorfosejat en una intenció d´art públic. Apropant-se així a plantejaments i problemàtiques de reivindicativa denúncia, conseqüència aquesta dels canvis socials experimentats a les últimes dècades del segle passat. Aquesta obra, site-specific, sustituirà les consideracions autònomes de l´objecte en sí per realçar l´espai i el context social de qualsevol lloc. No sols els espais públics exteriors es veuran alterats per les noves propostes artístiques, els espais públics interiors, amb cert caràcter de privaticitat, també poden gaudir d´aquests tipus d´intal.lacions amb intencionalitat d´art públic.

Aquesta investigació s´introduirà també en l´anàlisis detallat de la natura, i dels factors que posibiliten establir paral.lelismes inherents amb la creació artística, exemplificat en autors, escultors i arquitèctes, en els que el seu treball ha contribuit al desenvolupament de determinades propostes plàstiques. El fet d´analitzar aquestes pràctiques, generades a partir de l´experiència analítica de l´element orgànic, possibilitarà la tasca interpretativa per tal d´abordar nous significats artístics, amb la intencionalitat de relacionar el concepte dual d´art i ciència.

Índex

Preàmbul
Del discurs artístic a l´argumentació científica

Introducció
Art, ciència i natura

Al voltant del concepte d´escultura
Interacció home-espai

Escultura i monument

Fites a l´espai
Mesura universal
Urb i civilització
Desafiament vertical
l Equilibri i vinculació
La fi del lloc

Concepte de monument

Apreciacions escultòriques contemporànies
Definició d´art públic
Espai públic. Crisi i resorgiment

Jaume Chornet Roig

Ficha técnica

Tamaño
15 x 21 cm
Idioma
Valenciano
Año
2017
Páginas
61 pp.
Encuadernación
Rústica
chat Comentarios (0)
No hay reseñas de clientes en este momento.